Duizend euro voor Repaircafé Ede-Bennekom

wethouder en repairvrijwilligers

Het Repaircafé Ede ontving vanochtend een cheque van 1000 euro uit handen van wethouder Versteeg van de gemeente Ede, tijdens een Repairbijeenkomst in wijkcentrum De Kolk. De cheque werd overhandigd aan een van de vrijwillige reparateurs.

De gemeente had deze cheque gekregen van de organisatie WeCycle als waardering voor het feit dat de gemeente het goede voorbeeld gaf met hun inzet voor recycling op Koningsdag. Toen heeft de gemeente samen met het ACV na afloop van de vrijmarkten de kleine elektrische apparaten ingezameld en aangeboden aan Restore Kringloop. Restore kan de bruikbare apparaten verkopen of demonteren om goed te kunnen recyclen.

De gemeente mocht de gewonnen cheque uitreiken aan een goed doel naar keuze op het gebied van circulaire economie. Daarbij is het oog gevallen op Repaircafé Ede-Bennekom.

Het Repaircafé nam de cheque dankbaar in ontvangst en gaat het geld gebruiken voor de werving van nieuwe vrijwilligers, zodat we vaker en op meer plaatsen de deuren kunnen openen. De wethouder reageerde enthousiast op deze voornemens.

Na afloop van de plechtigheid was er koffie met gebak voor vrijwilligers en bezoekers van het Repaircafé. Het was een geslaagde ochtend met 17 bezoekers die hun kapotte spullen ter reparatie kwamen brengen.

 

Reparatie bijeenkomsten

ENKA-kantine


07/08/2024 | 19:00 - 21:00

De ENKA-kantine

Repair Café in De Meerpaal


08/08/2024 | 13:00 - 15:30

Buurthuis De Meerpaal

Repair Café in De Ontmoeting


10/08/2024 | 10:00 - 12:30

De Ontmoeting