Opening Repair Café in Bennekom

IMG_20191221_101405_resized_20191231_112616814

Op zaterdag 14 maart opent wethouder Lex Hoefsloot het Repair Café Bennekom. Inwoners van Bennekom zijn van harte uitgenodigd bij de lancering van dit nieuwe initiatief. Ook kunnen zij hun kapotte spullen meenemen om te laten repareren.

Repair Café Bennekom is gratis toegankelijk en men kan er iedere tweede zaterdag van de maand terecht voor kleine reparaties aan bijvoorbeeld elektrische apparaten, speelgoed, fietsen en kleding. Deskundige vrijwillige reparateurs voeren de reparaties uit. Voor dit nieuwe café zijn vrijwilligers geworven in Bennekom en met succes: er gaan zo’n 8 nieuwe vrijwilligers aan de slag.

Repair Café Bennekom is onderdeel van RepairCafé Ede. Op drie locaties in de gemeente Ede is het straks mogelijk om defecte artikelen te laten repareren aldus Ad de Bruin, voorzitter van Repair Café Ede. Hij was al langer op zoek naar een nieuwe locatie om meer mensen te kunnen bereiken. De Bruin: We zaten al in Ede Zuid en in het centrum van Ede. Met deze locatie kunnen we de bewoners van Bennekom en Wagenigen Hoog bedienen.

Het Repair Café is een van de initiatieven in de strijd tegen verspilling en het bevorderen van duurzaam gebruik van grondstoffen en materialen. In de westerse wereld wordt veel weggegooid. Ook spullen waar bijna niets mis mee is en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zijn. Vaak echter zijn de reparatiekosten hoger dan de kosten van een nieuw apparaat en dat werkt verspilling in de hand. Jammer, want het lukt de vrijwilligers van het Repair Café in ruim 60% van de gevallen om het kapotte item te repareren. Dat is goed voor het milieu en ook goed voor de portemonnee.

Het Repair Café is gratis toegankelijk. Wel wordt na afloop een vrijwillige bijdrage gevraagd. Het geld dat zo ingezameld wordt, is bedoeld om onkosten te dekken.

Repair Café Bennekom zal iedere tweede zaterdag van de maand plaatsvinden van 10.00 tot 12.30 uur in De Ontmoeting, Emmalaan 1 in Bennekom. Voor meer informatie over het Repair Café, zie www.repaircafe-ede.nl

Reparatie bijeenkomsten

ENKA-kantine


03/07/2024 | 19:00 - 21:00

De ENKA-kantine

Repair Café in De Meerpaal


11/07/2024 | 13:00 - 15:30

Buurthuis De Meerpaal

Repair Café in De Ontmoeting


13/07/2024 | 10:00 - 12:30

De Ontmoeting