Repair Café in Kernhuis

Kernhuis8

Woensdagavond 20 maart opende in Het Kernhuis de vijfde locatie van het Repair Café in de gemeente Ede.

Dit eerste Repair Café in het Kernhuis werd goed bezocht. Nog voor 19.00 uur schreef de eerste bezoeker, Sander Hosek, zich in bij gastvrouw Erna van Dalen. Hij had een koffiemachine bij zich. Reparateur Roel Smids nam het apparaat direct onder handen. Smids woont in de wijk en is sinds enkele maanden vrijwilliger bij het Repair Café. “Sippe Hogeboom en ik wilden in onze wijk een Repair Café starten. Toen wij hoorden dat de beheerder van het Kernhuis inmiddels in gesprek was met deze organisatie, hebben wij ons direct aangemeld als vrijwilliger.” Sippe en Roel hebben nog een aantal buurtbewoners actief weten te maken.

Pieter van Leusden, bestuurslid van Repair Café Ede-Bennekom: “Dat is precies zoals wij dat graag zien. Het gaat bij ons niet alleen om het repareren, maar ook de sociale factor is van belang. Vandaar de naam Repair Café.” licht Van Leusden toe. “En”, constateert hij tevreden: “Nu kan iedereen in Ede op loop- of fietsafstand een Repair Café bezoeken”.

De sfeer zat er goed in. Ter ere van de opening had het wijkcentrum voor koeken en snacks gezorgd. Na afloop dronken de reparateurs samen gezellig nog een drankje in het wijkcentrum. Ze konden tevreden terugkijken op een geslaagde avond.

Heeft u ook een defect apparaat of wilt u een kledingstuk laten herstellen? Gooi het niet weg, maar kom naar een Repair Café. Voor tijden en locaties, zie Agenda.

Weggooien? Mooi niet!

Reparatie bijeenkomsten

Het Kernhuis


17/04/2024 | 19:00 - 21:00

Het Kernhuis

Het Kernhuis


17/04/2024 | 19:00 - 21:00

Het Kernhuis

Repair Café in de Kolk


20/04/2024 | 10:00 - 12:30

Wijkcentrum De Kolk