Succesvolle Open Repair Day in De Kolk

IMG_3659

Rond kwart voor tien vanochtend stonden de eerste bezoekers al in de gang te wachten. Direct om 10:00 uur waren alle reparateurs aan het werk. Ook Joke had constant werk met het repareren van kleding. We hebben zelfs een poosje gehad dat er een rij stond voor het tafeltje van gastheer Jan waar mensen zich inschrijven. Er moesten ook mensen in het café-gedeelte van De Kolk wachten tot er een reparateur beschikbaar was. Iedereen bleef er vrolijk bij en wachtte geduldig. Dat was mede te danken aan de heerlijke gebakjes waar de bezoekers en reparateurs  ter ere van de Open Dag op getrakteerd werden. De drie gebaksdozen waren helemaal leeg om 12:30 uur.

In totaal zijn er 33 reparaties uitgevoerd, waarvan 53% succesvol was! Vier mensen kunnen we een volgende keer gelukkig maken als ze onderdelen gekocht hebben. Wederom waren stofzuigers en koffiezetapparaten in de meerderheid. Maar we repareerden ook een  speelgoedbeer,  een LED-lamp, een elektrische kachel en een oplader van een scootmobiel.

Wat ook mooi was, is dat twee nieuwe vrijwilligers zich hebben aangemeld!

Freek Steenvoorden van XON Ede TV was ook langsgekomen. Hij heeft heel veel bezoekers en reparateurs gesproken, en hij heeft Pieter van Leusden (bestuurslid)  geïnterviewd. Wat grappig was, is dat hij twee dezelfde defecte stofzuigers bij zich had. Vrijwillig reparateur Wouter constateerde bij beide stofzuigers hetzelfde probleem en heeft ze alle twee kunnen maken.

Het was een mooie bijeenkomst.

Reparatie bijeenkomsten

Praxis


25/05/2024 | 11:00 - 14:00

Praxis Ede

ENKA-kantine


05/06/2024 | 19:00 - 21:00

De ENKA-kantine

Repair Café in De Ontmoeting


08/06/2024 | 10:00 - 12:30

De Ontmoeting