Volgende Repair Café op 16 januari 2016

Apparaten electrisch en speelgoed

Het volgende Repair Café Ede is op zaterdag 16 januari bij Meet Inn

Op zaterdag 16 januari vindt de eerste bijeenkomst in het nieuwe jaar plaats van het Repair Café Ede. Plaats van handeling: Meet Inn aan de Notaris Fischerstraat 10 in Ede.

De bijeenkomst vindt plaats van 10.00 uur tot 12.30 uur.

We gaan weer vol energie het nieuwe jaar in.

Bij het Repair Café Ede worden elektrische apparaten en kleding gerepareerd zonder dat hier kosten aan verbonden zijn. Het Repair Café richt zich vooral op het repareren van kapotte goederen die vanwege de reparatiekosten normaal gesproken worden weggegooid.

Telefoons, tablets en computers worden niet gerepareerd. In veel gevallen is het gelukt kapotte apparaten een tweede leven te bezorgen. “Soms is het heel eenvoudig. Door een gaatje te stoppen of een naadje te stikken is een kledingstuk weer goed te gebruiken”.

Er wordt wel een vrijwillige bijdrage gevraagd. Ook gaan we er vanuit dat bezoekers bij de reparatie aanwezig blijven en daar waar het kan assisteren bij het repareren.

Het gereedschap, het materiaal en de reparatiedeskundigen zijn op locatie aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Elke bezoeker kan van thuis kapotte spullen meebrengen om deze samen met een deskundige te repareren. Het Repair Café is een prachtig alternatief voor het weggooien van spullen. Het initiatief is ook bedoeld om buurtbewoners op een nieuwe manier met elkaar in contact te brengen en hun te laten ontdekken dat er heel veel kennis en praktische vaardigheden in de buurt aanwezig zijn.

Reparatie bijeenkomsten

ENKA-kantine


03/07/2024 | 19:00 - 21:00

De ENKA-kantine

Repair Café in De Meerpaal


11/07/2024 | 13:00 - 15:30

Buurthuis De Meerpaal

Repair Café in De Ontmoeting


13/07/2024 | 10:00 - 12:30

De Ontmoeting