repair-cafe-header-08

Over Repair Café Ede

Het Repair Café Ede-Bennekom is gratis toegankelijk en je kunt er terecht voor kleine reparaties aan bijvoorbeeld elektrische apparaten, speelgoed, fietsen en kleding. Deskundige vrijwillige reparateurs voeren de reparaties uit.

In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Repair Café Ede-Bennekom wil daar verandering in brengen. Spullen worden langer bruikbaar gemaakt en hoeven niet te worden weggegooid. In het Repair Café leren mensen op een andere manier naar hun spullen te kijken en er opnieuw de waarde van in te zien.

Daarnaast wil Repair Café Ede-Bennekom bijdragen aan het vergroten van de samenwerking tussen burgers in de Edese wijken. Buurtbewoners worden met elkaar in contact gebracht en ontdekken dat er veel kennis en praktische vaardigheden in de eigen buurt aanwezig zijn, vaak zonder dat men dat van elkaar weet.

Bovenal wil het Repair Café laten zien dat repareren leuk is, en vaak niet al te moeilijk.

Geen concurrentie met professionele reparateurs

De landelijke Stichting Repair Café krijgt wel eens de vraag of de gratis toegankelijke repareerbijeenkomsten geen concurrentie zijn voor professionele reparateurs. Het antwoord is: in tegendeel. Met het Repair Café willen organisatoren de mogelijkheid van repareren juist onder de aandacht brengen. Regelmatig worden bezoekers doorverwezen naar de professionals die er (nog) zijn.

Verder zijn de mensen die Repair Cafés bezoeken, zo heeft landelijk de ervaring geleerd, meestal geen klant van professionele reparateurs. Ze vertellen dat ze kapotte spullen meestal meteen weggooien, omdat ze geen professionele reparateur kunnen vinden of omdat ze reparatie bij een professional te duur vinden. In het Repair Café leren deze mensen dat er alternatieven zijn voor weggooien en dat repareren vaak een heel goede optie is.

Reparatie bijeenkomsten

ENKA-kantine

07/08/2024 | 19:00 - 21:00
De ENKA-kantine

Repair Café in De Meerpaal

08/08/2024 | 13:00 - 15:30
Buurthuis De Meerpaal

Repair Café in De Ontmoeting

10/08/2024 | 10:00 - 12:30
De Ontmoeting

Repair Café nieuws

Vacature communicatie

18 juni 2024

Reparatie gebroken laptop

21 mei 2024

15 mei 2024

Vacature communicatie

18 juni 2024

Reparatie gebroken laptop

21 mei 2024

15 mei 2024

Donateur worden?

Dat kan!

Repair Café Ede-Bennekom heeft je donatie hard nodig. Want zonder financiële steun is het niet mogelijk om het Repair Café een vaste plaats in de samenleving te geven. Iedereen die van repareren houdt, kan donateur worden. Doe het vandaag nog!